Oproep: onderzoek naar relatie eindtermen ILC/ILD en Burgerschap

Wij zijn Nel Vandenbroeck en Dries Bastiaens, derdejaarsstudenten leerkracht secundair onderwijs aan AP Hogeschool Antwerpen. We hebben als gemeenschappelijk onderwijsvak niet-confessionele zedenleer. Om ons laatste jaar mooi af te sluiten, werken wij momenteel aan onze bachelorproef. Hiervoor onderzoeken wij het aanbod lesmateriaal inzake interlevensbeschouwelijke competenties en interlevensbeschouwelijke dialoog in combinatie met eindtermen burgerschap, aangezien deze in de toekomst aan belang winnen. De eventuele hiaten in dit materiaal willen wij graag invullen met zelfgemaakte lessenreeksen op maat. We focussen op materiaal voor de 3de graad BSO.

Om de omvang van ons onderwerp in kaart te kunnen brengen, hebben wij een enquête gemaakt voor leerkrachten levensbeschouwing die werken aan burgerschapscompetenties/ ILD in de 3de graad BSO.

https://forms.gle/5oBnrknz1NgyAoTE8

Alvast heel erg bedankt
Met vriendelijke groeten
Nel Vandenbroeck & Dries Bastiaens
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *